Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοεμφανιζόμενη συριακή ένοπλη οργάνωση ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε σε αμερικανική βάση στη Ράκα

Πρωτοεμφανιζόμενη συριακή ένοπλη οργάνωση ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε σε αμερικανική βάση στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μια ένοπλη φιλοκυβερνητική συριακή οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Λαϊκές Αντιστασιακές Δυνάμεις της Ανατολικής Συρίας» ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησαν επίθεση σε βάση του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ το βράδυ της Μ. Παρασκευής προς ξημερώματα Μ. Σαββάτου στην επαρχία της Ράκα.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι μαχητές της επιτέθηκαν σε αμερικανικό φυλάκιο στο εργοστάσιο τσιμέντου της γαλλικής εταιρείας «Lafarge» που βρίσκεται στα βόρεια της επαρχίας της Ράκα.

Λένε ότι έπληξαν τις αμερικανικές θέσεις με ρουκέτες εδάφους-εδάφους και διακήρυξαν ότι θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους ενάντια στις ΗΠΑ μέχρι να αποχωρήσουν από τη Συρία.

Αν και η συγκεκριμένη οργάνωση έχει διακηρύξει την πίστη της στον συριακό στρατό, το Al Masdar News αναφέρει ότι λίγα είναι γνωστά για αυτή την οργάνωση.

Υπάρχει η πιθανότητα είτε να είναι τζιχαντιστές, που επιχειρούν με προβοκατόρικες επιθέσεις να προκαλέσουν στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Αμερικανών και συριακού στρατού ή υποστηριζόμενοι από το Ιράν πολιτοφύλακες, που επίσης εξυπηρετούν το ίδιο σχέδιο. Δεν αποκλείεται βεβαίως να είναι και πράκτορες της τουρκικής MIT.

Πριν πέντε ημέρες τα μέλη αυτής της οργάνωσης, με βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο, ανακοίνωσαν ότι κηρύττουν πόλεμο στους Κούρδους του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και στους Αμερικανούς συμμάχους τους.

Το γεγονός και μόνο ότι αποκάλεσαν τους Κούρδους της Συρίας «μέλη του PKK» και όχι μέλη των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενισχύει την υποψία ότι πρόκειται περί τουρκικής προβοκάτσιας, αφού μόνο η Τουρκία αποκαλεί τους Κούρδους της Συρίας «μέλη του PKK».

Επίσης, η αμφίεσή τους με κελεμπίες και σαρίκια που καλύπτουν τα πρόσωπά τους, όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία, δεν είναι τα ρούχα που συνηθίζουν να φοράνε οι κυβερνητικοί στη Συρία.

Σχετικά άρθρα