Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι S-400 δεν είναι απειλή για καμία χώρα, λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Οι S-400 δεν είναι απειλή για καμία χώρα, λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ιμπραήμ Καλίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, είπε ότι καμία χώρα δεν θα πρέπει να αισθάνεται απειλή εξαιτίας των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και ότι έχουν μόνο αμυντικό σκοπό.

«Δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε αντιπαράθεσης με το σύστημα S-400, επειδή είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. Οι S-400 είναι ένα σύστημα που αγοράστηκε για την κάλυψη των αμυντικών αναγκών της Τουρκίας και δεν τίθεται θέμα να αποτελέσουν απειλή εναντίον οποιασδήποτε χώρας».

Αναφερόμενος στην επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” στη Συρία και τη στάση των ΗΠΑ, ο Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε ότι γίνονται αντιφατικές δηλώσεις σε σχέση με τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία: «Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι θα αποχωρήσουν από την Συρία. Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως θα παραμείνουν στη Συρία. Οι ΗΠΑ πρέπει να αποφασίσουν. Τελείωσε ή όχι ο αγώνας κατά του ISIS στη Συρία;».

Aξίζει να σημειώσουμε ότι, ο Ρώσος πρόεδρος, Bλαντιμιρ Πούτι, την Μεγάλη Τετάρτη αφού έκανε εκτενείς αναφορές στις προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία σημείωσε εμφατικά την προτεραιότητα για τους S400 Triumf. Μάλιστα η δήλωση Πούτιν πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι πρόκειται να επισπεύσει την εν λόγω παράδοση.

Σχετικά άρθρα