Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστρία ετοιμάζεται να βγάλει τις μαντίλες από νηπιαγωγεία-Δημοτικά

Η Αυστρία ετοιμάζεται να βγάλει τις μαντίλες από νηπιαγωγεία-Δημοτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Μαθητές, Μαντίλα, Μουσουλμάνοι, Μπούρκα, Σεμπάστιαν Κουρτς, Σχολεία,

H κυβέρνηση στην Αυστρία σχεδιάζει την απαγόρευση της μαντίλας για τις μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό που χαρακτηρίζει ως απειλή για την αυστριακή κυρίαρχη κουλτούρα.

Η κίνηση αυτή είναι το τελευταίο μέτρο που στοχεύει τους μουσουλμάνους στη χώρα,όπως αναφέρει δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard». Το μέτρο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί από το καλοκαίρι, όπως αποκαλύπτει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ανάπτυξη παράλληλων κοινωνιών στην Αυστρία», είχε δηλώσει πριν από λίγες ώρες ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο «ORF».

Επισημαίνεται ότι, η Αυστρία δέχτηκε αιτούντες άσυλο που ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού της κατά την περίοδο της κορύφωσης της μεταναστευτικής κρίσης, ένα ζήτημα που αξιοποίησαν οι Συντηρητικοί του Κουρτς για να επικρατήσουν στις περσινές εκλογές, υιοθετώντας σκληρή γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιανουάριο του 2017, ο κυβερνητικός συνασπισμός της χώρας αποφάσισε να απαγορεύσει τη μπούρκα και το νικάμπ σε δημόσια κτήρια, σε μία πολιτική και συμβολική κίνηση.

Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν νομοθετηθεί στη Γαλλία και στο Βέλγιο, ενώ μερική απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ στην Ολλανδία.

Σχετικά άρθρα