Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον οδηγούν στη φυλακή, ήταν το φαβορί των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία

Τον οδηγούν στη φυλακή, ήταν το φαβορί των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Διαφθορά, Δικαιοσύνη, Εκλογές,

Το Ανώτατο Δικαστήριο στη Βραζιλία επικύρωσε, όπως μεταδίδει το Reuters, την καταδίκη του πρώην προέδρου της χώρας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα σε ποινή κάθειρξης.

Απερρίφθη το αίτημα του ηγέτη της κεντροαριστεράς να παραμείνει ελεύθερος εωσότου εξαντληθούν τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του και όπως φαίνεται θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η απόφαση έρχεται έξι μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών και με τις δημοσκοπήσεις να τον θέλουν να είναι το φαβορί.

Ο Λούλα παρέμενε ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη Βραζιλία, παρά την καταδίκη του από το Εφετείο σε κάθειρξη 12 ετών και παρά τις έξι ακόμη δίκες για υποθέσεις διαφθοράς που έχει μπροστά του.

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον ήθελαν να προηγείται στη μάχη των προεδρικών εκλογών και ο ίδιος ήλπιζε να εξασφαλίσει το habeas corpus, μένοντας ελεύθερος έως ότου εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του.

Σημειώνεται ότι η καταδίκη του έγινε στη βάση κατηγοριών για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι ήταν μία πολιτικά υποκινούμενη δίωξη.

Σχετικά άρθρα