Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι εναπομείναντες τζιχαντιστές ανανέωσαν την πίστη τους στον Μπαγκντάντι

Οι εναπομείναντες τζιχαντιστές ανανέωσαν την πίστη τους στον Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι μάχιμοι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) με ανακοίνωσή τους στο διαδίκτυο ανανέωσαν τον όρκο πίστης τους στον ψευδοχαλίφη τους, ηγέτη της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

«Για να εξοργίσουμε και τρομοκρατήσουμε τους άπιστους, ανανεώνουμε τον όρκο πίστης στον διοικητή των πιστών και χαλίφη των μουσουλμάνων, τον μουτζαχίντ σεΐχη Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι Αλ Χουσαΐνι Αλ Κουρασί είθε ο Θεός να τον έχει καλά», αναφέρεται στην τζιχαντιστική ανακοίνωση.

Είναι η πρώτη φορά από την εδαφική κατάρρευση του «χαλιφάτου» σε Συρία και Ιράκ που οι τζιχαντιστές δηλώνουν δημόσια την πίστη τους στον αρχηγό τους.

Το Ισλαμικό Κράτος πλέον διατηρεί λιγότερο από το 10% των εδαφών που κατείχε σε Συρία και Ιράκ.

Στο Ιράκ μάλιστα η στρατιωτική του ήττα ανακοινώθηκε από τη Βαγδάτη τον Δεκέμβριο, ωστόσο, η οργάνωση παραμένει ενεργή με ένοπλες ομάδες που διεξάγουν ανορθόδοξο πόλεμο στην έρημο και στα βουνά και με κρυφούς πυρήνες μέσα στις πόλεις που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο ίδιος ο ηγέτης της οργάνωσης αγνοείται. Ο Κούρδος πολιτικός Ζεμπαρί έγραψε στο Twitter ότι ο αρχιτρομοκράτης συνεχίζει να κρύβεται στη Μοσούλη, κάτω από τα μάτια των ιρακινών Αρχών.

Η Μοσούλη περιήλθε στον έλεγχο του ιρακινού στρατού τον Ιούλιο του 2017. Ο Ζεμπαρί έγραψε ότι ο Μπαγκντάντι κρύβεται στο ανατολικό μέρος της πόλης.

Σχετικά άρθρα