Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόλτεμπεργκ: Δεν επιδιώκουμε να απομονώσουμε τη Ρωσία

Στόλτεμπεργκ: Δεν επιδιώκουμε να απομονώσουμε τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ δεν αποσκοπεί στο να απομονώσει τη Ρωσία μετά την επίθεση κατά του πρώην Ρώσου πράκτορα και της κόρης του στη Βρετανία τον περασμένο μήνα, αλλά έπρεπε να δείξει τη δυσαρέσκειά του με τη Μόσχα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτεμπεργκ.

Το ΝΑΤΟ απέλασε την περασμένη εβδομάδα επτά διπλωμάτες από τη ρωσική αποστολή στη Συμμαχία και μείωσε το ανώτατο μέγεθος της αντιπροσωπείας σε 20 από 30 μέλη μετά την επίθεση, για την οποία η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα, με το Κρεμλίνο να αρνείται τις κατηγορίες.

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία επειδή η Ρωσία είναι γείτονάς μας, η Ρωσία είναι εκεί για να μείνει.
Δεν επιδιώκουμε να απομονώσουμε τη Ρωσία», δήλωσε ο Στόλτεμπεργκ σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ ανησυχεί για την πιο «επιθετική» Ρωσία, η οποία, όπως είπε, προσάρτησε την Κριμαία, αποσταθεροποίησε την ανατολική Ουκρανία, υποστήριξε τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Άσαντ και παρενέβη στις υποθέσεις άλλων εθνών.

«Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο οι σύμμαχοι και οι εταίροι του ΝΑΤΟ αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν μετά την επίθεση στο Salisbury.
Επειδή αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός», τόνισε ο Στόλτεμπεργκ.«Είναι μια επίθεση που έχει γίνει στο πλαίσιο ενός μοτίβου μίσους που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια από τη Ρωσία», διευκρίνισε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Σχετικά άρθρα