Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Ανησυχητική εξέλιξη το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας στο Ακούγιου

Κύπρος: Ανησυχητική εξέλιξη το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας στο Ακούγιου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακούγιου Πυρηνικός Σταθμός (Τουρκία), Κύπρος, Πυρηνική Ενέργεια, Πυρηνικό Εργοστάσιο, Ρωσία, Τουρκία,

“Ανησυχητική εξέλιξη” χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τη μελλοντική λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Ακούγιου, κοντά στη Μερσίνα, που βρίσκεται απόσταση μόλις 64 χιλιομέτρων από τις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε ανησυχία από τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή. Είπε ότι, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει σε τριμερείς συναντήσεις, διαμορφώνοντας το πλαίσιο για ειρηνική συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή, η Τουρκία προχωρεί σε κινήσεις στη Συρία και αλλού, που προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά στον δυτικό κόσμο.

Ο εκπρόσωπος διατύπωσε την ελπίδα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, ώστε να καταστεί εφικτό σε κατοπινό στάδιο να συγκληθεί μια Διεθνής Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία «θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη».

Αναφερόμενος στο επικείμενο δείπνο του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα αλλάξει νοοτροπία και θα σταματήσει να θέτει παρελκυστικές προτάσεις, είτε για αλλαγή της διαδικασίας, είτε προτάσσοντας την ανάγκη για συζήτηση άλλων ζητημάτων, όπως το θέμα του φυσικού αερίου. Επανέλαβε ότι η συνάντηση των δύο ηγετών, στις 16 Απριλίου, θα είναι αναγνωριστική, χωρίς ημερήσια διάταξη και θα πραγματοποιηθεί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει περιθώριο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Προδρόμου, πριν πραγματοποιηθεί αυτή η κοινωνική συνάντηση, ο κ. Αναστασιάδης θα διαβουλευθεί με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σχετικά άρθρα