Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συλλήψεις 10 υπόπτων για σχεδιασμό επιθέσεων κατά ισραηλινών πολεμικών πλοίων

Συλλήψεις 10 υπόπτων για σχεδιασμό επιθέσεων κατά ισραηλινών πολεμικών πλοίων

Δέκα Παλαιστίνιοι που κατηγορούνται για το σχεδιασμό επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον πλοίων του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η Σιν Μπετ, ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας.

Οι Παλαιστίνιοι, από τη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, συνελήφθησαν στις 12 Μαρτίου, ενώ βρίσκονταν σε σκάφος που έπλεε εκτός της ζώνης όπου επιτρέπει την αλιεία ο ισραηλινός στρατός, προστίθεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.

Ένας από αυτούς, ο Αμίν Τζομάα, 24 ετών, επαγγελματίας αλιέας, εμπλέκεται σε «τρομοκρατικές δραστηριότητες» του Ισλαμικού Τζιχάντ. Η διοίκηση αυτού του ριζοσπαστικού κινήματος στη Ράφα του είχε αναθέσει να συγκεντρώσει πληροφορίες ώστε να προετοιμαστεί μια επίθεση με ρουκέτες Komet εναντίον ισραηλινών πλοίων, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Το σχέδιο προέβλεπε τη βύθιση ενός ισραηλινού πλοίου και προσπάθεια σύλληψης Ισραηλινών ναυτών ως αιχμαλώτων ώστε να ανταλλαγούν με Παλαιστίνιους που κρατούνται στο Ισραήλ, ανέφερε επίσης η Σιν Μπετ.

Σχετικά άρθρα