Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν τα λέει με Ερντογάν και Ροχανί στην Άγκυρα για το συριακό

Ο Πούτιν τα λέει με Ερντογάν και Ροχανί στην Άγκυρα για το συριακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ιράν, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χασάν Ροχανί,

Συνομιλίες για τις εξελίξεις στη Συρία έχουν σήμερα 4/4 οι πρόεδροι Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ταγίπ Ερντογάν και Χασάν Ρουχανί αντίστοιχα, στην Άγκυρα, μολονότι δεν υποστηρίζουν όλοι την ίδια πλευρά στον πόλεμο στη χώρα.

Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι ισχυρότεροι υποστηρικτές του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους αντικαθεστωτικούς Σύρους ισλαμιστές οι οποίοι πολεμούν για την ανατροπή του.

Ο Ρουχανί δήλωσε πριν αναχωρήσει από το Ιράν ότι ξένες δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση της Δαμασκού θα πρέπει να αποχωρήσουν – μια αναφορά στην Τουρκία και στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία διεξάγει επίθεση στη βορειοδυτική Συρία εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και έχει δηλώσει ότι θα επεκτείνει την εκστρατεία της και στη βορειοανατολική Συρία. Η Δαμασκός έχει χαρακτηρίσει την επίθεση παράνομη εισβολή.

«Το Ιράν πιστεύει ότι η παρουσία ξένων δυνάμεων στη Συρία χωρίς έγκριση από τη συριακή κυβέρνηση είναι παράνομη και πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Ρουχανί το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης στην Τεχεράνη, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως κατά τη συνάντησή του με τους κ.κ. Ερντογάν και Πούτιν θα συζητηθεί η ανοικοδόμηση στη Συρία, καθώς και η επεξεργασία νέου συντάγματος, στο πλαίσιο ενός σχεδίου με στόχο πολιτική λύση για τον τερματισμό του επταετούς πολέμου.

Παρά τις διαφορές τους, το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία είναι τρεις από τις μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται σε μια σύγκρουση, η πορεία της οποίας καθορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό από ξένες επεμβάσεις, ενώ η επιρροή τους μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, αν αποσυρθούν οι ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα