Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπόθεση Σκριπάλ: “Απαίσια προβοκάτσια” μυστικών υπηρεσιών, λέει η Ρωσία

Υπόθεση Σκριπάλ: “Απαίσια προβοκάτσια” μυστικών υπηρεσιών, λέει η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ,

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών εξωτερικού της Ρωσίας SVR χαρακτήρισε την Τετάρτη 4/4 τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην Αγγλία στις αρχές Μαρτίου ως μια «απαίσια προβοκάτσια» των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ακόμη και όταν πρόκειται για την απαίσια προβοκάτσια με τους Σκριπάλ που τόσο ωμά μηχανεύτηκαν οι βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, ένας αριθμός ευρωπαϊκών χωρών δεν βιάστηκε να ακολουθήσει χωρίς ερωτηματικά το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον, αλλά προτιμά να εξετάσει λεπτομερώς τι συνέβη», δήλωσε ο αρχηγός της SVR Σεργκέι Ναρίσκιν, σε διάσκεψη για ζητήματα ασφαλείας.

Προειδοποίησε ακόμη ότι Μόσχα και Δύση πρέπει να αποφύγουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσά τους σε επίπεδα Ψυχρού Πολέμου.

«Δεν πρέπει να φέρουμε τα πράγματα σε μια νέα Κουβανική Κρίση των Πυραύλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας μνεία στην κρίση του 1962 η οποία είχε οδηγήσει ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

Σχετικά άρθρα