Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία δοκίμασε το νέο πυραυλικό της σύστημα – Μπορεί να καταστρέψει νατοϊκούς δορυφόρους (βίντεο)

Η Ρωσία δοκίμασε το νέο πυραυλικό της σύστημα – Μπορεί να καταστρέψει νατοϊκούς δορυφόρους (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ρωσία,

Βίντεο από τη δοκιμή ενός ακόμη προηγμένου πυραυλικού συστήματος, που μπορεί να καταστρέψει τους νατοϊκούς δορυφόρους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε μια νέα επίδειξη δύναμης προς τη Δύση και σε μια περίοδο που η ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Βρετανία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ βρίσκεται στο κόκκινο λόγω της υπόθεσης Σκριπάλ, η Μόσχα προχώρησε στη δοκιμή του αναβαθμισμένου αντιβαλλιστικού συστήματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί θεωρητικά για να την προστατεύει από εχθρικές πυραυλικές επιθέσεις, αλλά διαθέτει πολύ πιο προηγμένες δυνατότητες.

Στη Ρωσία την ονομάζουν «δολοφόνο δορυφόρων», αλλά η κινητή συστοιχία μπορεί να καταρρίψει αεροσκάφη και διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους με πολλαπλές κεφαλές.

Η δοκιμή του συστήματος έγινε σε πεδίο βολών στο Καζαχστάν. «Ένα νέος αναβαθμισμένος αντιβαλλιστικός πύραυλος ολοκλήρωσε την αποστολή του πλήττοντας ένα συμβατικό στόχο στον προβλεπόμενο χρόνο», δήλωσε ο υποπτέραρχος Αντρέι Πριχόντκο της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε το βίντεο:

Λεπτομέρειες για το απόρρητο σύστημα και τον ακριβή τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε δεν δόθηκαν, αλλά στη Μόσχα το ονομάζουν 53Τ6, ενώ στο ΝΑΤΟ είναι γνωστό ως “Gazelle”.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ πρόκειται για συστατικό στοιχείο της αντιπυραυλικής ασπίδας A-135, που σχεδιάστηκε για να προστατεύει το Κρεμλίνο από πυρηνικές επιθέσεις και αποτελείται από δεκάδες πυραύλους αναχαίτισης και εξελιγμένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

Κι ενώ η Μόσχα κλιμακώνει το τελευταίο διάστημα τις πυραυλικές δοκιμές και τις στρατιωτικές ασκήσεις, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να σταλούν στη Μόσχα άρματα μάχης, τα επικαλούμενα «Εξολοθρευτές» προκειμένου να μετάσχουν στη μεγάλη παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης, την επέτειο της νίκης του Κόκκινου Στρατού επί των ναζιστικών στρατευμάτων κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα αποκαλυπτήρια των τανκς BMPT-72 είχαν γίνει το 2013 στην Ρωσική Έκθεση Εξοπλιστικών Συστημάτων.

Τα BMPT που κατασκευάζει η ρωσική εταιρεία Uralvagonzavod, έχουν σχεδιαστεί για να συνδράμουν άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα στις αποστολές τους σε αστικές εμπόλεμες ζώνες. Ο βασικός τους εξοπλισμός περιλαμβάνει τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων Ataka-T 130 χιλιοστών καθώς και δύο αυτόματα κανόνια 2A42 των 30 χιλιοστών.

Σχετικά άρθρα