Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ακύρωση της συμφωνίας για τους Αφρικανούς μετανάστες

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ακύρωση της συμφωνίας για τους Αφρικανούς μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Ισραήλ, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στις 2 Μαρτίου με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τους χιλιάδες Αφρικανούς μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στο Ισραήλ ακύρωσε το Τελ Αβίβ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπεντζαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε επισήμως την ακύρωση, σημειώνοντας ότι άκουσε «με μεγάλη προσοχή τις ενστάσεις για τη συμφωνία», ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και τελικώς αποφάσισε να την ακυρώσει.

Η συμφωνία ουσιαστικά περιελάμβανε τη δέσμευση του Ισραήλ να απελάσει 16.000 Αφρικανούς μετανάστες σε ευρωπαϊκές και όχι σε αφρικανικές χώρες.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των ισραηλινών αρχών, 27.000 άνθρωποι από την Ερυθραία, 7.500 από το Σουδάν και 2.500 από άλλα κράτη Αφρικής βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ισραηλινό έδαφος.

Με βάση ρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει το Τελ Αβίβ, χιλιάδες Αφρικανοί μετανάστες των οποίων τα αιτήματα για άσυλο δεν έχουν λάβει θετική απάντηση, πρέπει να εγκαταλείψουν το Ισραήλ εντός 90 ημερών, αλλιώς θα τεθούν υπό κράτηση για άδηλο χρονικό διάστημα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, ωστόσο, έχει «παγώσει» τις απελάσεις, μέχρι να αποφανθεί για προσφυγές που έχουν κατατεθεί εναντίον τους.

Σχετικά άρθρα