Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 95% των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους διαφεύγουν και αποτελούν μεγάλη απειλή

Το 95% των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους διαφεύγουν και αποτελούν μεγάλη απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Φαντέλ Άμπου Ρεγίφ, σε δηλώσεις του στο Asharq Al-Awsat, προειδοποίησε ότι το 95% των οπλαρχηγών και άλλων ηγετών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δεν έχουν συλληφθεί και κρύβονται στο Ιράκ ή και σε χώρες του εξωτερικού.

Ο ίδιος προέτρεψε τις ιρακινές Αρχές να δράσουν κατεπειγόντως για να τους συλλάβουν.

«Οι πιο επιφανείς αρχηγοί του Ισλαμικού Κράτους χρηματοδοτούν τρομοκρατικές ενέργειες στο Ιράκ από το εξωτερικό», είπε ο Φαντέλ Άμπου Ρεγίφ.

«Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός ότι το 95% των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους δεν πολέμησαν, αλλά επέλεξαν να διαφύγουν και να κρυφτούν σε διάφορες περιοχές μέσα και έξω από το Ιράκ».

Αν και η ιρακινή κυβέρνηση κήρυξε τη στρατιωτική ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τον Δεκέμβριο του 2017, χιλιάδες τζιχαντιστές διαφεύγουν στην έρημο και στα βουνά.

Εκεί έχουν συστήσει ολιγομελείς ένοπλες ομάδες και συνεχίζουν να μάχονται τη Βαγδάτη πραγματοποιώντας κλεφτοπόλεμο.

Επίσης, στις πόλεις που απελευθέρωσε η ιρακινή κυβέρνηση υπάρχουν κρυφοί πυρήνες τζιχαντιστών που πραγματοποιούν σε κάθε ευκαιρία τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο πόλεμος στο Ιράκ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει. Απλά έχει αλλάξει από τακτικός σε ανταρτοπόλεμος.

Σχετικά άρθρα