Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επανεμφανίστηκε και στη Μαχμούρ του βόρειου Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος επανεμφανίστηκε και στη Μαχμούρ του βόρειου Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανασυντάσσονται γύρω από την πόλη της Μαχμούρ, στο βόρειο Ιράκ στην επαρχία της Νινευή, αποτελώντας για μια ακόμη φορά απειλή για τις ζωές των κατοίκων της περιοχή, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης που μίλησε στο Kurdistan24 τη Δευτέρα.

«Δυστυχώς, η παρουσία του Ισλαμικού Κράτους σε ορισμένα χωριά και περιοχές του Μαχμούρ είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», είπε ο Ριζγκάρ Μοχάμεντ, δήμαρχος της Μαχμούρ.

Η δήλωσή του έρχεται μετά την απόφαση των ιρακινών Αρχών και των κουρδικών στο βόρειο Ιράκ να ανοίξουν ξανά τον δρόμο που συνδέει την Μαχμούρ με την Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

«Έχουν δει τους τζιχαντιστές στην περιοχή, μπαίνουν στα σπίτια των ανθρώπων και τους κλέβουν τις προμήθειες», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Πληροφορίες από το δυτικό και βόρειο Ιράκ, που δημοσιεύονται σε τοπικά Μέσα, επιβεβαιώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος κάνει το τελευταίο διάστημα αισθητή την παρουσία του στις περιοχές που κατείχε πριν τη στρατιωτική του ήττα τον Δεκέμβριο του 2017.

Μπορεί η ιρακινή κυβέρνηση να ελέγχει τις πόλεις και τους οικισμούς, οι τρομοκράτες όμως έχουν κρησφύγετα στην έρημο και στα βουνά και από εκεί λυμαίνονται την ύπαιθρο.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους κατηγορούν την ιρακινή σιιτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι ότι από τα μέσα Οκτωβρίου που έθεσε υπό τον έλεγχό της περιοχές του βόρειου Ιράκ που παρέδωσαν οι Κούρδοι στη Βαγδάτη, όπως το Κιρκούκ και τη Μαχμούρ, οι τζιχαντιστές επανεμφανίστηκαν.

Οι Κούρδοι τονίζουν ότι πριν τον Οκτώβριο, όταν εκείνοι έλεγχαν το Κιρκούκ και τη Μαχμούρ, είχαν εξαλείψει κάθε τζιχαντιστική παρουσία.

Στον χάρτη της Google βλέπετε σημειωμένη τη Μαχμούρ:

Σχετικά άρθρα