Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

65 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ενέδρα του ιρακινού στρατού στην επαρχία Άνμπαρ

65 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ενέδρα του ιρακινού στρατού στην επαρχία Άνμπαρ

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας τη Δευτέρα σκότωσαν 65 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε ενέδρα που έστησαν στην επαρχία Άνμπαρ, του δυτικού Ιράκ, σύμφωνα με ιρακινές πηγές.

Όπως μετέδωσε το IKH News, επικαλούμενο στρατιωτική που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη, οι ιρακινές δυνάμεις είχαν πληροφορηθεί σχέδιο τζιχαντιστών για προσπάθεια διείσδυσής τους στο Ιράκ από τη Συρία, με στόχο να εξαπολύσουν επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες.

«Άμεσα, μια μονάδα των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας έστησαν ενέδρα σε ένα δρόμο στην πόλη Αρ Ρουτμπά στη δυτική επαρχία της Άνμπαρ, καταφέροντας να σκοτώσουν και τους 65 τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων και ξένων μαχητών», είπε η πηγή στο IKH News, προσθέτοντας ότι από την ιρακινή πλευρά δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε ούτε ένας άνδρας.

Αν και ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο τη στρατιωτική ήττα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, η εξτρεμιστική οργάνωση συνεχίζει να είναι ενεργή.

Ομάδες τζιχαντιστών κρύβονται στην έρημο ή σε ορεινές περιοχές και συνεχίζουν να μάχονται με ανταρτοπόλεμο ενώ κρυφοί πυρήνες των τρομοκρατών μέσα στα αστικά κέντρα πραγματοποιούν τρομοκρατικές ενέργειες.

Σχετικά άρθρα