Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Times: Ο Ερντογάν μεταμορφώθηκε σε πολεμικό ηγέτη, αλλά από οικονομία… “μάπα”

Times: Ο Ερντογάν μεταμορφώθηκε σε πολεμικό ηγέτη, αλλά από οικονομία… “μάπα”

«Ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί τον πόλεμο εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία για να κερδίσει την υποστήριξη των εθνικιστών στην Τουρκία» γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην εμφάνιση του Τούρκου προέδρου με στρατιωτική αμφίεση. «Η μεταμόρφωσή του σε πολεμικό ηγέτη φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί πλήρως» επισημαίνουν οι Times.

«Ο εθνικισμός είναι ο μεγάλος νικητής στις τουρκικές εκλογές μέχρι στιγμής», σημειώνει ο Γκιουνέι Γιλμάζ του European Council on Foreign Relations.

«Πρέπει όμως να στηρίζεται και από μια ισχυρή οικονομία», προσθέτει – «και το κόμμα του Ερντογάν δεν τα πάει καλά σ’ αυτό το μέτωπο».

Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ακόμη ότι η κυριαρχία του Ερντογάν στον χώρο των media επιτρέπει στον Τούρκο πρόεδρο να παρουσιάζει την κατάσταση καλύτερη απ’ ότι είναι.

«Το πλεονέκτημα του Ερντογάν είναι ότι αφουγκράζεται τις διαθέσεις, ξέρει να δίνει στον κόσμο αυτό που θέλει και να ηγείται» αναφέρουν οι Times προσθέτοντας:

«Επίσης καλλιεργεί την αντιπάθεια προς ξένα κράτη για να κερδίσει επιπλέον στήριξη: προκάλεσε κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με την Ελλάδα μετά την άρνηση της τελευταίας να εκδώσει οκτώ στρατιωτικούς που συνδέονται με το πραξικόπημα του 2016. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τον Ερντογάν “σουλτάνο”».

Σχετικά άρθρα