Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέσσερις Χριστιανοί νεκροί σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Πακιστάν

Τέσσερις Χριστιανοί νεκροί σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Τζιχαντιστές, Χριστιανοί,

Tέσσερις Xριστιανοί έπεσαν νεκροί τη Δευτέρα από σφαίρες στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση διαπράχθηκε σε συνοικία όπου κατοικούν κυρίως Xριστιανοί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

«Τρία μέλη μιας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν όταν το ρίκσο (τροχήλατο αμαξάκι) στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία, Μοάζαμ Τζα Ανσάρι. «Ο οδηγός του ρίκσο, ο οποίος ήταν επίσης Xριστιανός, συγκαταλέγεται στα θύματα», συμπλήρωσε.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι τα θύματα στοχοθετήθηκαν εξαιτίας του θρησκεύματός τους» ανέφερε ο ίδιος.

Ένα παιδί επίσης τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης και εισήχθη σε νοσοκομείο, αλλά η ζωή του εκτιμάται πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με τη SITE, μια οργάνωση που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των τζιχαντιστικών ιστοτόπων, ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Εξτρεμιστές εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον χριστιανών και των μελών άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στο Μπαλουτσιστάν, ιδίως των σιιτών.

Σχετικά άρθρα