Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστήριο του Ιράκ καταδίκασε σε θάνατο έξι Τουρκάλες για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Δικαστήριο του Ιράκ καταδίκασε σε θάνατο έξι Τουρκάλες για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το δικαστήριο της Βαγδάτης καταδίκασε έξι Τουρκάλες υπηκόους στην ποινή του θανάτου και μια έβδομη σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας στην αίθουσα του δικαστηρίου, όλες αυτές οι γυναίκες συνοδεύονταν από παιδιά μικρής ηλικίας. Είχαν παραδοθεί στους Κούρδους Πεσμεργκά (ένοπλες δυνάμεις του ιρακινού Κουρδιστάν), αφού είχαν διαφύγει από την Ταλ Αφάρ, ένα από τα τελευταία σημαντικά προπύργια του Ισλαμικού Κράτους που ανακαταλήφθηκε από τις ιρακινές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε η πηγή αυτή.

Οι ίδιες διευκρίνισαν πως έφθασαν στη Συρία και στο Ιράκ για να ακολουθήσουν τους συζύγους τους που είχαν έρθει για να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο το 2014 είχε καταλάβει σχεδόν το ένα τρίτο του Ιράκ.

Πολλές ξένες υπήκοοι που κατηγορούνταν για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος δικάσθηκαν πρόσφατα στο Ιράκ.

Τον Φεβρουάριο, 15 Τουρκάλες είχαν ήδη καταδικασθεί σε θάνατο. Πριν απ’ αυτές, μια Γερμανίδα και μια Τουρκάλα είχαν καταδικασθεί σε θάνατο στη διάρκεια δίκης η οποία είχε χαρακτηρισθεί «μη δίκαιη» από το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW).

Μια Γαλλίδα καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης που καλύπτεται από την περίοδο της προφυλάκισής της και πρόκειται να απελαθεί.

Σχετικά άρθρα