Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βολές Λαβρόφ: Βρετανία-ΗΠΑ παίζουν παιδικά παιχνίδια και κλιμακώνουν την κρίση

Βολές Λαβρόφ: Βρετανία-ΗΠΑ παίζουν παιδικά παιχνίδια και κλιμακώνουν την κρίση

Βολές κατά της Βρετανίας και των ΗΠΑ ότι έχουν καταργήσει κάθε τυπικότητα και επιδίδονται σε παιδικά παιχνίδια εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τονίζοντας ότι δεν εξαρτάται από την Ρωσία η περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση με αφορμή την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εις βάρος του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ.

«Την εποχή του Ψυχρού Πολέμου υπήρχαν κάποιοι κανόνες, αλλά σήμερα η Βρετανία και οι ΗΠΑ έχουν καταργήσει κάθε τυπικότητα και επιδίδονται σε παιδικά παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά.

Αν το Λονδίνο δεν απαντήσει στα ερωτήματα της Μόσχας σχετικά με την υπόθεση κατά την επικείμενη σύγκληση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΑ), αυτό θα σημαίνει ότι επρόκειτο για μια προβοκάτσια, σχολίασε ο Λαβρόφ.

Την Πέμπτη, είπε ο Λαβρόφ, η Ρωσία πρότεινε επισήμως την έκτακτη σύγκληση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΟΑΧΑ στις 4 Απριλίου για να υπάρξει ένας “ειλικρινής διάλογος” και να διακριβωθεί η αλήθεια σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ.

“Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και η ανικανότητα των βρετανών ομολόγων μας να τα απαντήσουν θα σημαίνει ένα μόνο πράγμα: ότι όλο αυτό είναι μια μυθοπλασία και πιο συγκεκριμένα μια μεγάλη προβοκάτσια”, κατέληξε ο ρώσος ΥΠΕΞ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ρωσία αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης των Σκριπάλ στις 4 Μαρτίου στην πόλη Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Σχετικά άρθρα