Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Μαύρη Θάλασσα μαζεύει η Τουρκία τις πιο ισχυρές φρεγάτες της (βίντεο)

Στη Μαύρη Θάλασσα μαζεύει η Τουρκία τις πιο ισχυρές φρεγάτες της (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Εύξεινος Πόντος, Μαύρη Θάλασσα, Τουρκία, Τουρκική Φρεγάτα, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Φρεγάτα,

Στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται από τις 26 Μαρτίου πάνω από δέκα μονάδες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο πλαίσιο της άσκησης «Deniz Yildizi 2018».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα πλοία αναχώρησαν από τα λιμάνια τους και η πρώτη φάση της άσκησης έλαβε χώρα στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Στις 27 Μαρτίου τα πλοία πέρασαν από την Κωνσταντινούπολη και βγήκαν στην Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με το news.gr, η άσκηση ολοκληρώνεται στις 5 Απριλίου.

Σε αυτή συμμετέχουν οι φρεγάτες της κλάσης ΜΕΚΟ, Yildirim, Oruçreis, Kemalreis και Yavuz, που αποτελούν και τις πιο ισχυρές ίσως μονάδες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, τουλάχιστον ως προς τις μονάδες επιφανείας.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για την βύθιση ως στόχου ενός παλαιού πετρελαιοφόρου του στόλου που αποσύρθηκε.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πλοία από την άσκηση γέμισαν όλα τα τουρκικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην άσκηση συμμετείχαν και πλοία από Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Ρωσία και Ουκρανία.

Αυτό που κίνησε την περιέργεια αναλυτών στην Τουρκία έχει να κάνει με το γεγονός πως ενώ ο τουρκικός στόλος διαθέτει 8 φρεγάτες της κλάσης Gabya, που πρόκειται για τα πρώην αμερικανικά πλοία κλάσης Perry κανένα από αυτά δεν εθεάθη. Υπάρχουν εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η εμφάνιση αυτών των πλοίων σιγά σιγά θα γίνεται όλο και πιο αραιά καθώς αντικαθίστανται από πιο σύγχρονα.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα του τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu:

Σχετικά άρθρα