Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χοντραίνουν το παιχνίδι” οι Ρώσοι: Μιλούν ανοιχτά για “προβοκάτσια” των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

“Χοντραίνουν το παιχνίδι” οι Ρώσοι: Μιλούν ανοιχτά για “προβοκάτσια” των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ,

Για επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, την οποία διεξάγουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, έκανε λόγο ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία Αλεξάντρ Γιακοβένκο, σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ.
«Αυτή η προβοκάτσια είναι έργο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν μας έχουν παρουσιάσει στοιχεία, αρνούνται να συνεργαστούν μαζί μας. Αυτή η κατάσταση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι μια προβοκάτσια των μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε στο δίκτυο NTV ο Γιακοβένκο.

Επιπλέον, o Ρώσος πρεσβευτής ανέφερε ότι το Λονδίνο επιδίωκε να αποκρύψει το γεγονός ότι αποδέχτηκε σχεδόν όλους τους όρους που του έθεσαν οι Βρυξέλλες στις συνομιλίες για το Brexit και ήθελε να εμφανιστεί ως δύναμη αποτροπής απέναντι στην αποκαλούμενη «ρωσική απειλή» εξασφαλίζοντας έτσι τη στήριξη τόσο του κοινοβουλίου όσο και των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεργκέι Σκριπάλ, ένας Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος, και η κόρη του Γιούλια, νοσηλεύονται από τις 4 Μαρτίου που δέχτηκαν επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που της επιρρίπτουν οι βρετανοί αξιωματούχοι και έχει προσφερθεί να βοηθήσει στις έρευνες.

Σχετικά άρθρα