Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδήλωση στο Βερολίνο υπέρ του Κάρλες Πουτζδεμόν

Διαδήλωση στο Βερολίνο υπέρ του Κάρλες Πουτζδεμόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερολίνο, Γερμανία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισπανία, Κάρλες Πουτζδεμόν, Καταλονία,

Την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερμανία, ζήτησαν εκατοντάδες διαδηλωτές χθες Κυριακή στο Βερολίνο.

Με καταλανικές σημαίες και πανό που έγραφαν: «Απελευθερώστε τον Πουτζδεμόν και τους Καταλανούς πολιτικούς κρατούμενους» και «Η Ισπανία δεν είναι δημοκρατία» περίπου 400 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την Πύλη του Βραδεμβούργου έως το υπουργείο Δικαιοσύνης έπειτα από έκκληση της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC).

Ο Καταλανός πρώην πρόεδρος απηύθυνε ηχογραφημένο μήνυμα στους υποστηρικτές του από τη φυλακή καλώντας τους «να μην εφησυχάζετε απέναντι σε ένα κράτος που συμπεριφέρεται ολοένα και περισσότερο με αυταρχικό τρόπο. Θα ήθελα να πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε, πρέπει να συνεχίσουμε όπως είμαστε, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας που αναγνωρίζονται από τον ΟΗΕ», τόνισε.

Ο Πουτζδεμόν αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου του Κιέλου για το αν θα εκδοθεί στην Ισπανία, με τη γερμανική δικαιοσύνη να έχει περιθώριο 60 ημερών για να αποφασίσει.

Σχετικά άρθρα