Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί “τρίζει η καρέκλα” του Άμπε στην Ιαπωνία – Τι έδειξαν δημοσκοπήσεις

Γιατί “τρίζει η καρέκλα” του Άμπε στην Ιαπωνία – Τι έδειξαν δημοσκοπήσεις
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Ιαπωνία, Σίνζο Άμπε,

Περίπου οι μισοί ψηφοφόροι στην Ιαπωνία δηλώνουν πως δεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, όπως καταδεικνύουν δύο δημοσκοπήσεις που αντιστοίχως δημοσιεύει σήμερα M. Δευτέρα ιαπωνική εφημερίδα και μετέδωσε χθες Κυριακή ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Yomiuri, το ποσοστό των πολιτών που αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση του Άμπε αυξήθηκε στο 50% από τις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo χθες, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 47,5%.

Το ποσοστό των Ιαπώνων που δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Άμπε κατέγραψε αύξηση, στο 42,4%, σύμφωνα με την έρευνα του Kyodo, ενώ αντιθέτως στη δημοσκόπηση της Yomiuri εμφανίζεται να υπέστη θεαματική πτώση έξι μονάδων, στο 42%.

Και οι δύο δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν την 31η Μαρτίου και την 1η Απριλίου.

Η κυβέρνηση του Άμπε βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για ευνοιοκρατία και διαφθορά. Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ακολουθούν την κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η σύζυγός του παρενέβησαν στην πώληση γης που ανήκε στο δημόσιο σε ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται σχολεία, ούτε χαλκεύθηκαν έγγραφα που αφορούν τη συμφωνία.

Η πτώση της δημοτικότητας του Άμπε θέτει υπό αμφισβήτηση το σχέδιό του να αναδειχθεί ξανά, για τρίτη θητεία, στο αξίωμα του προέδρου του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και να μπει έτσι σε τροχιά για να γίνει ο πρωθυπουργός με την πιο μακρά θητεία στο αξίωμα. Ο Άμπε βρίσκεται στον θώκο από το 2012.

Σχετικά άρθρα