Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακόμα 300 Αμερικανοί στρατιώτες στη Μανμπίτζ στο πλευρό των Κούρδων απέναντι στους Τούρκους

Ακόμα 300 Αμερικανοί στρατιώτες στη Μανμπίτζ στο πλευρό των Κούρδων απέναντι στους Τούρκους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση με τη δήλωσή του, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα φύγουν σύντομα από τη βόρεια Συρία, ωστόσο, πληροφορίες από την περιοχή μεταδίδουν τα αντίθετα.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν επιπλέον 300 Αμερικανούς στρατιώτες στην υπό κουρδικό έλεγχο Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, στην οποία προτίθεται η Τουρκία να επιτεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων έκανε λόγο για μια αμερικανική φάλαγγα που εκτός από πεζικάριους περιλάμβανε τεθωρακισμένα και μπουλντόζες.

Οι Αμερικανικές ενισχύσεις αναπτύχθηκαν κοντά στον ποταμό Σατζούρ, σύμφωνα με το Anadolu και επίσης άλλοι Αμερικανοί αναπτύχθηκαν γύρω από το χωριό Ζουμπούλ Μπαΐν, στα δυτικά της πόλης της Μανμπίτζ.

Οι Τούρκοι αφού κατέλαβαν στις 18 Μαρτίου τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν έκαναν σαφές ότι επόμενος στόχος τους είναι να καταλάβουν την πόλη Μανμπίτζ.

Στη Μανμπίτζ είναι αναπτυγμένες αμερικανικές δυνάμεις εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι θα στείλει στην περιοχή στρατεύματα και η Γαλλία στα πλαίσια του Διεθνούς Συνασπισμού.

Πολεμικός Χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση της Συρίας. Με πράσινο σκούρο απεικονίζονται οι περιοχές της Αλ Κάιντα (Ταχρίρ Αλ Σαμ) και με πράσινο ανοιχτό η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις. Με πορτοκαλί περιοχή υπό ρωσικό έλεγχο.

Πολεμικό χρονολόγιο της Μανμπίτζ

Στις 20 Ιουλίου 2012 η πόλη Μανμπίτζ (Ιεράπολις) της Συρίας έπεσε στα χέρια των εξεγερμένων ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού.

Τον Ιανουάριο του 2014 η πόλη πέρασε στον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στις αρχές Ιουνίου του 2016 οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) -των οποίων κυρίως συνιστώσα είναι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG)- ξεκίνησαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ την επιχείριση για την απελευθέρωση της Μανμπίτζ από το Ισλαμικό Κράτος και στις 12 Αυγούστου 2016 απελευθέρωσαν την πόλη από τους τζιχαντιστές.

*Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε Αμερικανούς στρατιώτες σε παρατηρητήριο στην περιοχή της Μανμπίτζ.

Σχετικά άρθρα