Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουλάχιστον 19 μαχητές νεκροί σε επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία

Τουλάχιστον 19 μαχητές νεκροί σε επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Μπουκαμάλ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 19 φιλοκυβερνητικοί μαχητές σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε επιθέσεις που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία, όπως γνωστοποίησε την Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετά τη θεαματική ενίσχυση της δύναμής τους το 2014 και την κατάληψη μεγάλων εκτάσεων της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είδαν τα εδάφη που ήλεγχαν να συρρικνώνονται σε ελάχιστους θύλακες. Ωστόσο η οργάνωση παραμένει απειλή και συνεχίζει να εξαπολύει συχνά πλήγματα εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, από το ανατολικό τμήμα της χώρας ως και την πρωτεύουσα Δαμασκό.

«Τουλάχιστον 19 φιλοκαθεστωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν σε πολλές επιθέσεις που διαπράχθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τους τζιχαντιστές στην πόλη Μπουκαμάλ και την περιφέρειά της», ανέφερε την Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Μπουκαμάλ, στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, θεωρείτο για καιρό ένας από τους σκληρούς πυρήνες της παρουσίας των τζιχαντιστών στη χώρα. Ήταν ένα από τα τελευταία αστικά κέντρα που κατείχαν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ που έπεσαν, στα τέλη του 2017.

H τζιχαντιστική οργάνωση ελέγχει πλέον λιγότερο από το 5% της συριακής επικράτειας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κυρίως εδάφη στην έρημο στην ανατολική και στην κεντρική Συρία.

Τον Μάρτιο όμως οι τζιχαντιστές πήραν τον έλεγχο του Καντάμ, ενός προαστίου νότια της Δαμασκού, έπειτα από μάχες με φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, κατά την ίδια ΜΚΟ.

Ο απολογισμός των νεκρών στις τάξεις των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων σε αυτές τις μάχες αυξήθηκε στους 116 «μετά την ανακάλυψη νέων σορών μαχητών που αρχικά θεωρούνταν αγνοούμενοι», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Προηγούμενος απολογισμός της ΜΚΟ έκανε λόγο για 62 νεκρούς στις μάχες στο Καντάμ.

Σχετικά άρθρα