Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκοι στρατιώτες και τζιχαντιστές άρπαξαν κορίτσια της Εφρίν και τα βιάζουν σε σπίτια

Τούρκοι στρατιώτες και τζιχαντιστές άρπαξαν κορίτσια της Εφρίν και τα βιάζουν σε σπίτια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απαγωγή, Βιασμός, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ερωτική Σκλάβα, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ομαδικός Βιασμός, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Στα κορίτσια και στις νεαρές γυναίκες των Κούρδων στην Εφρίν έχουν ορμήσει οι Τούρκοι στρατιώτες και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του Ερντογάν, που στις 18 Μαρτίου κατέλαβαν τον κουρδικό θύλακα στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, πολλές γυναίκες και έφηβες αγνοούνται.

Μια μητέρα, που επικαλείται ως πηγή του το ANF, η οποία έχασε την 14χρονη κόρη της δήλωσε:

«Ό,τι συνέβη στο Σιντζάρ (σ.σ. στο βορειοδυτικό Ιράκ όπου ζουν οι Γιαζίντι) συμβαίνει εδώ τώρα. Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει αυτή την αχρειότητα».

Πολλοί από τους μισθοφόρους των Τούρκων είναι πρώην μέλη του Ισλαμικού Κράτους και άλλοι είναι ενεργά μέλη της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Τουλάχιστον 1.000 τζιχαντιστές πρώην μέλη του ISIS έχουν αναπτυχθεί στην Εφρίν φορώντας τουρκικές στολές και υπό τουρκική διοίκηση.

Το ANF μεταδίδει ότι δεκάδες κορίτσια και γυναίκες έχουν απαχθεί μέσα στην πόλη.

Τα θύματα έχουν μεταφερθεί από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους σε ορισμένα σπίτια κοντά στην οδό Βιλαγιάτ στο κέντρο της πόλης, όπου οι κατακτητές τις χρησιμοποιούν ως ερωτικές σκλάβες. Δηλαδή τις βιάζουν συστηματικά.

Κάτοικος της Εφρίν από τη συνοικία Μαχμουντιγιά, δήλωσε στο ANF:

«Από την ημέρα που ήρθαν μπήκαν στα σπίτια μας και μάς πήραν ό,τι πολύτιμο είχαμε.

»Πήραν χρυσό, ηλεκτρικές συσκευές, τα φόρτωσαν σε φορτηγά.

»Στη συνέχεια συγκέντρωσαν τους κατοίκους που παρέμειναν στην πόλη, χώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες σε διαφορετικές περιοχές.

»Ακούγαμε τα ουρλιαχτά των γυναικών. Δεν ξέρω τι τους έκαναν.

»Βασάνισαν πολλούς άνδρες, έλεγαν “υποστηρίζετε τους τρομοκράτες, θα σας πάρουμε όλα τα υπάρχοντα και τις γυναίκες”».

Ο ίδιος συνέχισε: «Μας άφησαν ελεύθερους μετά από δύο ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν μας έδωσαν ούτε τροφή, ούτε νερό.

»Ορισμένες γυναίκες και κορίτσια δεν γύρισαν σπίτια τους. Δεν ξέρουμε που τις πήγαν. Υπάρχουν κορίτσια ηλικίας 14-15 ετών μεταξύ τους».

Πολλές οικογένειες στην Εφρίν ψάχνουν να βρουν τα κορίτσια τους.

Οι μανάδες φόρεσαν μπούρκες και έτσι καλυμμένες βγαίνουν στους δρόμους αναζητώντας τις κόρες τους.

Μια μάρτυρας βεβαίωσε ότι αγνοούνται δεκαπέντε κορίτσια, ηλικίας μεταξύ 14 και 20 ετών.

Μητέρα της Εφρίν πληροφορήθηκε από αραβική οικογένεια της πόλης, που έχει σχέσεις με τον τουρκικό στρατό, ότι οι Τούρκοι και οι συμμορίτες μετέφεραν τα κορίτσια σε σπίτια στην οδό Βιλαγιάτ και εκεί τα βιάζουν.

Άραβας κάτοικος της Εφρίν δήλωσε: «Ένας αρχισυμμορίτης, οπλαρχηγός στην Ταξιαρχία Χάμζα, γυρίζει στις γειτονιές και μαζεύει κορίτσια.

»Στη συνέχεια τα πηγαίνει στα σπίτια στην οδό Βιλαγιάτ, όπου τα δείχνει στους Τούρκους αξιωματικούς και στους συμμορίτες».

Σχετικά άρθρα