Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απείλησε τον Κοσοβάρο Πρωθυπουργό: «Έχεις τελειώσει» – Θα σε αναλάβουν οι «αδελφοί μου»

Ο Ερντογάν απείλησε τον Κοσοβάρο Πρωθυπουργό: «Έχεις τελειώσει» – Θα σε αναλάβουν οι «αδελφοί μου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Βαλκάνια, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ραμούς Χαραντινάι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσόβου Φάτμιρ Λίμαϊ αντέδρασε έντονα στις απειλές που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ράμους Χαραντινάι, επειδή καθαίρεσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον αρχηγό της Μυστικής Αστυνομίας μετά την απαγωγή την Πέμπτη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έξι Τούρκων γκιουλενιστών που ζούσαν και εργάζονταν στο Κόσοβο και τη μεταφορά τους στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν διαμήνυσε στον Κοσοβάρο Πρωθυπουργό ότι «τελείωσε» και ότι οι «αδελφοί» του θα τον κάνουν να λογοδοτήσει.

«Δεν είμαστε υποτελείς κανενός. Το μήνυμά μου είναι ότι το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εξαπολύει απειλές.

»Ο πρωθυπουργός έλαβε την εντολή διακυβέρνησης από τον λαό και μόνον αυτός μπορεί να ζητήσει την αλλαγή του και όχι κάποιο ξένο κράτος», απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, ο Φάτμιρ Λίμαϊ σε συνέντευξη Τύπου, από την πόλη Πρίζρεν.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσόβου τόνισε ότι το Κόσοβο είναι δυτικοευρωπαϊκό κράτος και η κυβέρνηση υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τα συμφέροντα της χώρας ενώ, σε έντονο ύφος, διεμήνυσε ότι «όποιος το αμφισβητήσει αυτό θα λάβει την κατάλληλη απάντηση».

Η κρίση στις σχέσεις της Πρίστινας με την Άγκυρα εκδηλώθηκε εξαιτίας της απαγωγής στο Κόσοβο και της μεταφοράς τους στην Τουρκία, έξι Τούρκων υπηκόων, οπαδών του κινήματος του Φετουλάχ Γκιούλ, την περασμένη Πέμπτη σε κοινή επιχείρηση της τουρκικής ΜΙΤ και της μυστικής αστυνομίας του Κοσόβου.

Το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου και δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοσή τους αλλά και εξαιτίας της συμμετοχής Τούρκων πρακτόρων στην επιχείρηση, εξόργισαν τον πρωθυπουργό Ράμους Χαραντινάι ο οποίος έπαυσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον διοικητή της μυστικής αστυνομίας.

Διατάχθηκε επίσης εισαγγελική έρευνα για να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντέδρασε άμεσα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε μύδρους κατά του Χαραντινάι.

«Ε, πρωθυπουργέ του Κοσόβου, με τίνος τις οδηγίες τα έκανες αυτά;

»Από πότε προστατεύεις εκείνους που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Τουρκία;

»Δεν ξέρεις ότι αναγνωρίσαμε την ανεξαρτησία σας αμέσως μετά την Αμερική;

»Πώς μπορείς να υπερασπίζεσαι τους πραξικοπηματίες και η Τουρκία σ’ έχει αγκαλιάσει ως αδερφό; Θα το πληρώσεις αυτό. Η καριέρα σου τελείωσε.

»Οι αδελφοί μου στο Κόσοβο δεν πρέπει να παρέχουν εμπιστοσύνη σε έναν πρωθυπουργό όπως εσύ.

»Οι αδελφοί μου του Κοσόβου, οι Κοσοβάροι που γνωρίζω, θα ζητήσουν να λογοδοτήσεις για αυτό που έκανες», προειδοποίησε σε έντονο ύφος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όταν λέει «αδελφοί» του σε ποιους αναφέρεται; Στους τζιχαντιστές του Κοσόβου ή στη Μουσουλμανική Αδελφότητα;

Σχετικά άρθρα