Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ που εκκενώνουν τη Ανατολική Γούτα θα μεταφερθούν ως έποικοι στην Εφρίν

Οι τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Ισλάμ που εκκενώνουν τη Ανατολική Γούτα θα μεταφερθούν ως έποικοι στην Εφρίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Εφρίν, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Ντούμα, Ρωσία, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Για τελική συμφωνία μεταξύ των τζιχαντιστών στην Ανατολική Γούτα και της Ρωσίας για την απομάκρυνση των ανδρών της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ, που ελέγχουν την πόλη Ντούμα, τελευταίο υπό ισλαμιστικό έλεγχο προπύργιο στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στην Ανατολική Γούτα, κάνει λόγο το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Επικαλούμενη «διπλωματικές πηγές», η συριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al Watan γράφει επίσης ότι η συμφωνία προβλέπει παράδοση από τους άνδρες της Τζαΐς Αλ Ισλάμ του βαρέος πυροβολικού τους πριν φύγουν από τη Ντούμα «προς περιοχές της βόρειας Συρίας».

Η πλήρης ανακατάληψη της Ανατολικής Γούτα, δηλαδή των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού, θα σηματοδοτήσει μεγάλη νίκη για τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ στον πόλεμο που μαστίζει τη Συρία από το 2011.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τελική συμφωνία μεταξύ της Τζαΐς Αλ Ισλάμ και της Ρωσίας προβλέπει ότι οι τζιχαντιστές και οι οικογένειές τους, αλλά και όσοι πολίτες το επιθυμούν, θα μεταβούν στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη του κουρδικού θύλακα της Εφρίν.

Είναι αυτή ακριβώς η συμφωνία που οι Κούρδοι καταγγέλλουν ως εποικισμό της Εφρίν με φιλότουρκους ισλαμιστές.

Η πρωτοβουλία αυτή σημειώνεται έπειτα από δύο παρόμοιες συμφωνίες, που επιτεύχθηκαν επίσης με την υποστήριξη της Ρωσίας, με δύο οργανώσεις τζιχαντιστών οι οποίες έχουν ήδη εγκαταλείψει τα εδάφη που είχαν υπό τον έλεγχό τους στην Ανατολική Γούτα, μετά μια σφοδρή επιχείρηση των δυνάμεων του Άσαντ.

Εκκενώσεις περιοχών είναι σε εξέλιξη στη Ντούμα, με εκατοντάδες πολίτες να εγκαταλείπουν τις εστίες τους, ανάμεσά τους άρρωστοι, τραυματίες αλλά και οικογένειες τρομοκρατών που συνδέονται με μια άλλη οργάνωση, τη Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν, μικρότερη σε αυτόν τον θύλακα που ελέγχει η Τζαΐς Αλ Ισλάμ.

Οι άνθρωποι αυτοί αναμένεται να μεταβούν στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Σχετικά άρθρα