Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο προς ΗΠΑ: Δεν αρχίσαμε εμείς τον διπλωματικό πόλεμο

Κρεμλίνο προς ΗΠΑ: Δεν αρχίσαμε εμείς τον διπλωματικό πόλεμο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν εξακολουθεί να επιθυμεί την ανάπτυξη καλών σχέσεων με όλες τις χώρες, περιλαμβάνομένων των ΗΠΑ, παρά την απόφαση της Μόσχας να απελάσει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες ως αντίποινα για την αντίστοιχη κίνηση της Ουάσινγκτον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Μόσχας αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη διπλωματία.

«Δεν είναι η Ρωσία εκείνη η οποία άρχισε διπλωματικό πόλεμο», τόνισε ο κ. Πεσκόφ.

«Η Ρωσία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα ως απάντηση στις μη φιλικές και παράτυπες ενέργειες της Ουάσινγκτον», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι η Μόσχα εξετάζει την απόφαση κάποιων παρόχων δορυφορικών και ψηφιακών καναλιών να σταματήσουν τη μετάδοση του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT στην Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας ότι μοιάζει παράνομη και μεροληπτική.

Στις αρχές της εβδομάδας οι ΗΠΑ απέλασαν 60 Ρώσους διπλωμάτες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία που υποστηρίζει ότι η Μόσχα ευθύνεται για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι.

Για τις υπόλοιπες χώρες που έχουν απελάσει Ρώσους διπλωμάτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε την Πέμπτη ότι η απάντηση της Μόσχας «θα είναι για όλες αντίστοιχη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσώπων που θα φύγουν από τη Ρωσία».

Συνολικά, περισσότεροι από 140 Ρώσοι διπλωμάτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, την Ουκρανία και την Αυστραλία, έχουν απελαθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά άρθρα