Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα “πακετάρουμε” τους εχθρούς μας οπουδήποτε και αν βρίσκονται

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα “πακετάρουμε” τους εχθρούς μας οπουδήποτε και αν βρίσκονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Εφημερίδα Milliyet, Κόσοβο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

«Θα πακετάρουμε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και αν βρίσκεται» δήλωσε ξεκάθαρα σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την Milliyet.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του αναφέρθηκε στην επιχείρηση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας στο Κόσοβο κατά την οποία έξι μέλη του «δικτύου Γκιουλέν» -σύμφωνα πάντα με τον Ερντογάν- συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Τουρκία.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην επιχείρηση δήλωσε πως «σε συνεργασία με την υπηρεσία του Κοσόβου, έφεραν (η ΜΙΤ) τους έξι πιο σημαντικούς από την Βαλκανική και τους παρέδωσαν στους αρμόδιους. Όπου και αν είναι θα τους πακετάρουν και θα τους φέρνουν να λογοδοτούν».

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση με την επιχείρηση των Τούρκων και της μυστικής υπηρεσίας, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι καρατόμησε τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση της απέλασης των έξι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί χθες Πέμπτη στο Κόσοβο για «σχέσεις με σχολεία που χρηματοδοτούνται από την κίνηση του Φετουλάχ Γκιουλέν», τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Και οι δύο παύθηκαν εξαιτίας των συλλήψεων που έγιναν χθες», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα στη διάρκεια της ημέρας.

Για την οικονομία ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία θα επιτύχει υψηλή οικονομική ανάπτυξη το 2018 και θα κρατήσει την πόρτα «ορθάνοιχτη» για τους διεθνείς επενδυτές.

«Έχω κακά νέα γι’ αυτούς που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις ισοτιμίες σαν μπαμπούλα για να τρομάξει ο λαός μας», είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, του AKP. «Για μια ακόμη φορά η Τουρκία θα χαλάσει τα παιχνίδια που παίζονται εναντίον της με την υψηλή ανάπτυξη που θα επιτύχει το 2018».

Σχετικά άρθρα