Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναλαμβάνει ο Μακρόν στη βόρεια Συρία – Γαλλικά στρατεύματα στο πλευρό των Κούρδων

Αναλαμβάνει ο Μακρόν στη βόρεια Συρία – Γαλλικά στρατεύματα στο πλευρό των Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Στις 29 Μαρτίου η Γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε ότι η Γαλλία προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων της Συρίας (Συριακές Δημοκρατικές ΔυνάμειςSDF) για να μπει ένα τέλος στην αντιπαράθεση μεταξύ Τούρκων και Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Κούρδων της Συρίας και σύμφωνα με κουρδικές πηγές διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία υποστηρίζει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Το Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο τον Κούρδο αξιωματούχο Χαλέντ Ελίσα, ο οποίος έχει έδρα το Παρίσι, ότι ο πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε στην κουρδική αντιπροσωπεία να στείλει γαλλικά στρατεύματα στην πόλη της Μανμπίτζ για να αποτρέψουν μια τουρκική επίθεση.

Αυτή τη στιγμή στη Μανμπίτζ έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά στρατεύματα στο πλευρό των Κούρδων.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος Τραμπ αιφνιδίασε τους πάντες, ακόμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν σε ομιλία του στο Οχάιο ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα φύγει πολύ σύντομα από τη Συρία και ότι «αφήνουμε άλλους να αναλάβουν».

Δημοσιεύματα σε αμερικανικές εφημερίδες υποστήριξαν προ καιρού ότι ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούσε να πείσει τη Σαουδική Αραβία να εμπλακεί, ενώ από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δέχτηκε η Γαλλία να παίξει στρατιωτικό ρόλο στην περιοχή στο πλευρό των Κούρδων.

Βεβαίως οι εξελίξεις είναι ρευστές και τις παρακολουθούμε, αφού τίποτα ακόμα δεν είναι σαφές.

Χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με γαλάζιο χρώμα τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή. Με κίτρινο υπό κουρδικό έλεγχο. Με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας. Με πράσινο ανοιχτό τουρκόφιλοι τζιχαντιστές και με πράσινο σκούρο η συριακή Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα