Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ζήτησε ο Τραμπ από τον Μάτις για το τείχος με το Μεξικό

Τι ζήτησε ο Τραμπ από τον Μάτις για το τείχος με το Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μεξικό, Ντόναλντ Τραμπ, Τζέιμς Μάτις,

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις συζήτησε με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την πιθανότητα να χρηματοδοτήσει το Πεντάγωνο το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ανέφερε μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου, η Ντέινα Γουάιτ.

Ο Μάτις «το συζήτησε με τον πρόεδρο αλλά δεν έχω καμία άλλη λεπτομέρεια» για το θέμα αυτό, είπε η εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, για το μήνυμα που είχε αναρτήσει νωρίτερα ο Τραμπ στο Twitter και ανέφερε ότι τα δισεκατομμύρια δολάρια που ζητά για την κατασκευή του τείχους μπορεί να προέλθουν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας.

Την Κυριακή ο Τραμπ έγραφε ότι χάρη στα 700 δισεκ. δολάρια που εγκρίθηκαν για το υπουργείο Άμυνας για το 2019 και τα 716 δισεκ. δολάρια για το 2020 «ο στρατός μας είναι και πάλι πλούσιος».

Πρόσθεσε ότι το χτίσιμο του τείχους «ενώ τα ναρκωτικά και οι εχθρικοί μαχητές κατακλύζουν τη χώρα μας είναι ζήτημα Εθνικής Άμυνας».

Η εκπρόσωπος, που ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη αν το Πεντάγωνο σκοπεύει να αποδεσμεύσει πόρους για το τείχος, απάντησε αόριστα. «Μην ξεχνάτε ότι η ασφάλεια των Αμερικανών και της χώρας είναι πρωταρχικής σημασίας» για το υπουργείο Άμυνας, είπε.

Την περασμένη Παρασκευή ο Τραμπ επικύρωσε τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, εκφράζοντας ωστόσο έντονα τη δυσαρέσκειά του γιατί η συμβιβαστική πρόταση που πέρασε από το Κογκρέσο δεν προβλέπει τη χρηματοδότηση του τείχους. Από τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια που ζητούσε, εγκρίθηκαν μόνο 1,6 δισεκ. για την κατασκευή ενός τμήματος μήκους μόνο μερικών χιλιομέτρων.

Σχετικά άρθρα