Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη Τούρκος επιχειρηματίας στα σύνορα 100 μέτρα πριν διαφύγει στην Ελλάδα

Συνελήφθη Τούρκος επιχειρηματίας στα σύνορα 100 μέτρα πριν διαφύγει στην Ελλάδα

Ένας Τούρκος επιχειρηματίας από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, με τα αρχικά I.C., συνελήφθη στην Αδριανούπολη λίγο πριν δραπετεύσει στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας συνελήφθη 100 μέτρα από τα σύνορα στις 22 Μαρτίου και είχε πάνω του πλαστή ταυτότητα.

Στις αρχές του μήνα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον I.C. με την κατηγορία ότι είναι μέλος του «γκιουλενικού κινήματος».

Η τουρκική Αστυνομία έκανε έφοδο στην επιχείρισή του στην Καισάρεια για τον συλλάβει, όμως ο επιχειρηματίας κατάφερε να διαφύγει με επεισοδιακό τρόπο.

Συγκεκριμένα, πρόλαβε να μπει στο αυτοκίνητό του και να ξεκινήσει, ενώ ένας Τούρκος αστυνομικός που πήδηξε πάνω στο αυτοκίνητο, για να τον σταματήσει, δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση του στο έδαφος από το όχημα.

Ο επιχειρηματίας έμεινε για 20 ημέρες ασύλληπτος και έφτασε μέχρι 100 μέτρα από τα ελληνικά σύνορα στη Θράκη, πριν πιαστεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Χιλιάδες αντιφρονούντες έχουν εγκαταλείψει την Τουρκία ζητώντας άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχεδόν 64.000 Τούρκοι πολίτες έχουν φυλακιστεί, με την κατηγορία ότι είναι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη, τον οποίο το καθεστώς της Άγκυρας κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Στις 13 Φεβρουαρίου τρεις Τούρκοι φυγάδες ανασύρθηκαν νεκροί από τα νερά του ποταμού Έβρου και ακόμα πέντε παραμένουν αγνοούμενοι όταν η βάρκα τους ανατράπηκε.

Σχετικά άρθρα