Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσιογράφος: «Οι Τούρκοι μου πρότειναν να γίνω πληροφοριοδότης τους»

Δημοσιογράφος: «Οι Τούρκοι μου πρότειναν να γίνω πληροφοριοδότης τους»

Η Ντουϊγού Ερόλ (Duygu Erol), δημοσιογράφος του φιλοκουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Jinnews, κατήγγειλε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τη συνέλαβε η τουρκική Αστυνομία και της ζητήθηκε να γίνει πληροφοριοδότης του τουρκικού καθεστώτος.

Η δημοσιογράφος συνελήφθη στις 20 Μαρτίου με ακόμα δέκα άτομα, με την κατηγορία της διάδοσης τρομοκρατίας μέσω διαδικτύου.

Είναι μια κατηγορία που συνήθως χρησιμοποιείται για να συλλαμβάνονται όσοι αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχόλια ή φωτογραφίες που υποστηρίζουν το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ή άλλες κουρδικές οργανώσεις.

Η Ντουϊγού Ερόλ κρατήθηκε τέσσερις ημέρες και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Η ίδια δεν το έβαλε κάτω. Την Τετάρτη κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου και εκεί αποκάλυψε ότι η Αστυνομία της πρότεινε να γίνει πληροφοριοδότης της.

«Με οδήγησαν στο δωμάτιο όπου γίνονται οι συναντήσεις των κρατούμενων με τους δικηγόρους τους και κλείδωσαν την πόρτα πίσω μου.

»Ήρθαν κάποιοι άνθρωποι από το Ίδρυμα Δημόσιας Ασφαλείας και μου είπαν ότι ήθελαν να μου μιλήσουν, όπως και σε άλλους κρατούμενους δημόσιους υπαλλήλους και δημοσιογράφους».

Όπως κατήγγειλε, οι ασφαλίτες της είπαν:

«Αναρωτήθηκες γιατί είσαι εδώ αν και δεν ανάρτησες τίποτα στα social media; Σκέψου τι γράφουν άλλοι δημοσιογράφοι και είναι ελεύθεροι; Επειδή δουλεύουν με εμάς», της είπαν.

Σχετικά άρθρα