Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι απείλησαν ΗΠΑ, Ιράκ, Κούρδους, Κύπρο και Ελλάδα – Επιδιώκουν γενικευμένο πόλεμο;

Οι Τούρκοι απείλησαν ΗΠΑ, Ιράκ, Κούρδους, Κύπρο και Ελλάδα – Επιδιώκουν γενικευμένο πόλεμο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κύπρος, Συρία, Τουρκία,

Η Τουρκία «στέλνει προειδοποιήσεις σε ΗΠΑ, Ιράκ, Κούρδους, Κύπρο και Ελλάδα», γράφει το Kurdistan24, αναφερόμενο στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Η κουρδική ιστοσελίδα τονίζει ότι το τουρκικό καθεστώς προειδοποίησε ότι θα αναλάβει δράση ενάντια στις κουρδικές ένοπλες μονάδες και οργανώσεις στη Συρία και στο Ιράκ εάν δεν το κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ιράκ.

Οι Τούρκοι δεν δίστασαν να απειλήσουν και τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Μανμπίτζ, δυτικά του Ευφράτη στη βορειοδυτική Συρία.

«Η Τουρκία δεν θα διστάσει να πάρει πρωτοβουλία εάν οι τρομοκράτες δεν απομακρυνθούν από τη Μανμπίτζ», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της τουρκικής Προεδρίας, όπου έχει αναρτηθεί ανακοίνωση με τα συμπεράσματα της συνεδρίασης.

Το τουρκικό καθεστώς έστειλε και μήνυμα στη Βαγδάτη. Ζητά από την κυβέρνηση του Ιράκ να «εμποδίσει τις δράσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης», εννοεί το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), στις περιοχές του Σιντζάρ (βορειοδυτικό Ιράκ) και της οροσειράς Καντίλ (ιρακινό Κουρδιστάν).

«Εάν δεν συμβεί αυτό, η Τουρκία η ίδια θα το εμποδίσει», προειδοποιώντας για μια ακόμη φορά ότι ο τουρκικός στρατός θα εισβάλει στο βόρειο Ιράκ.

Το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας απείλησε επίσης Ελλάδα και Κύπρο σχετικά με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει τα «δικαιώματά» της στους υδρογονάνθρακες.

Η Άγκυρα δεν αφήνει περιθώρια για ειρηνική διευθέτηση των ζητημάτων με Ελλάδα, Κύπρο και Ιράκ. Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ πλησιάζει η ώρα που πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα μείνουν και ποιους θα αφήσουν.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην πιθανότητα ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου και κάλεσε τον λαό του να προετοιμάζεται.

Ο ίδιος το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανε σαφές ότι εννοεί τα λόγια του και ότι δεν αποδέχεται τα σύνορα που επιβλήθηκαν στην Τουρκία πριν 100 χρόνια.

Σχετικά άρθρα