Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να σπάσει τις γραμμές του συριακού στρατού στην Αλ Μαγιαντίν

Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να σπάσει τις γραμμές του συριακού στρατού στην Αλ Μαγιαντίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μαγιαντίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Την Τετάρτη το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εξαπέλυσε μαζική επίθεση στις θέσεις του συριακού στρατού στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Οι τζιχαντιστές επικέντρωσαν την επίθεσή τους σε περιοχές κοντά στην πόλη Αλ Μαγιαντίν, τελευταία «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία που τελεί από τις 14 Οκτωβρίου 2017 υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύτηκαν τον κακό καιρό και προσπάθησαν να σπάσουν τις κυβερνητικές γραμμές στα περίχωρα της Αλ Μαγιαντίν.

Ωστόσο, ο συριακός στρατός στην περιοχή, που είναι ενισχυμένος με παραστρατιωτικούς της λιβανέζικης «Χεζμπολάχ» και της πολιτοφυλακής των Παλαιστίνιων κατοίκων του Χαλεπιού «Λίουα Αλ Κουντς», απέκρουσε την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους.

Οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το Al Masdar News, σκοπεύουν να εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις στα περίχωρα της Αλ Μαγιαντίν, εκμεταλλευόμενοι όσο μπορούν τον κακό καιρό που κρατά στο έδαφος τα ρωσικά και συριακά πολεμικά αεροπλάνα.

Η κυβέρνηση της Συρίας έχασε τον έλεγχο της Αλ Μαγιαντίν για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2012, όταν η πόλη καταλήφθηκε από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Στις 3 Ιουλίου 2013 η Αλ Μαγιαντίν καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Στις 3 Απριλίου 2017 και ενώ οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) προέλαυναν προς τη Ράκα, το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε την «πρωτεύουσά» του στην Αλ Μαγιαντίν.

10 Οκτωβρίου 2017 ξεκίνησε η πολιορκία της πόλης από τον συριακό στρατό και στις 14 Οκτωβρίου η Αλ Μαγιαντίν απελευθερώθηκε ύστερα από τέσσερα χρόνια κατοχής της από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα