Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας ίδρυσαν νέο κεντροαριστερό κόμμα – Γιλντιρίμ: «Δεν μπορούν να μας εξαπατήσουν»

Οι Κούρδοι της Συρίας ίδρυσαν νέο κεντροαριστερό κόμμα – Γιλντιρίμ: «Δεν μπορούν να μας εξαπατήσουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόμμα «Μέλλον της Συρίας» (Κούρδοι), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Οι Κούρδοι της Συρίας προχώρησαν στην ίδρυση ενός νέου δημοκρατικού κεντροαριστερού κόμματος με την ονομασία «Μέλλον της Συρίας» ή «Κόμμα του Μέλλοντος της Συρίας», ανάλογα με το πώς το αποδίδουν διάφορες πηγές στα αγγλικά.

Το νέο κόμμα συστήθηκε από το σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα της Συρίας PYD και το Κίνημα για μια Δημοκρατική Κοινωνία (TEV-DEM). Η ίδρυση ανακοινώθηκε την Τρίτη σε συνέδριο στη Ράκα της βόρειας Συρίας και ορίστηκε και Κεντρική Επιτροπή από 81 μέλη.

Η ίδρυση του νέου κουρδικού κεντροαριστερού κόμματος στη Συρία ήδη προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Άγκυρας με προορισμό τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, ότι το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ κόμμα «Μέλλον της Συρίας» δεν είναι τίποτα άλλο από το πολιτικό σκέλος των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

«Πάντα το λέμε ότι αυτοί αλλάζουν τόπους και ονόματα. Τους συναντάμε με άλλο όνομα στη Συρία και με άλλο όνομα στο Ιράκ», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, αναφερόμενος στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση με παρακλάδια τις σοσιαλπατριωτικές κουρδικές πολιτοφυλακές και κόμματα στη Συρία και στο Ιράκ.

«Τους γνωρίζουμε καλά. Ό,τι κοστούμι και να φορέσουν, με όποιο όνομα κι εάν εμφανιστούν, ίσως ορισμένοι από τους φίλους μας προσωρινά εξαπατήθηκαν, αλλά δεν μπορούν να εξαπατήσουν τη Δημοκρατία της Τουρκίας και το ευγενές έθνος μας», είπε ο Γιλντιρίμ.

Οι φωτογραφίες είναι από το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος στη Ράκα.

Σχετικά άρθρα