Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανοιχτός ο Πούτιν για συνάντηση με Τραμπ παρά τις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Ανοιχτός ο Πούτιν για συνάντηση με Τραμπ παρά τις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ντόναλντ Τραμπ, Πράκτορες, Ρωσία, Σεργκέι Σκριπάλ,

Το Κρεμλίνο διευκρίνισε την Τετάρτη ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν παραμένει έτοιμος για μια συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, παρά την κρίση με τις μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών από χώρες της Δύσης.

«Εξαρτάται από την αμερικανική πλευρά, ωστόσο η ρωσική πλευρά παραμένει ανοικτή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο Βλ. Πούτιν είναι έτοιμος και η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, με αμοιβαία εμπιστοσύνη, με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, στον βαθμό που οι αντίπαλοι ή εταίροι μας είναι έτοιμοι γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Η Ρωσία, ωστόσο, δεν έχει πληροφορίες εάν ο Ντ. Τραμπ έχει αλλάξει θέση για το ζήτημα, μετά την απόφασή του για απελάσεις 60 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 25 χώρες έχουν διατάξει την απέλαση Ρώσων διπλωματών από το έδαφός τους, σε απάντηση για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, στις 4 Μαρτίου.

Ο κ. Πεσκόφ, πάντως, προσπάθησε να υποβαθμίσει το ζήτημα. «Είκοσι ή 30 χώρες είναι μόνον ένα μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη και ποικιλόμορφη, περιλαμβάνοντας πολύ περισσότερες χώρες», είπε.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, από την πλευρά της, δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στις κυρώσεις «κατάλληλα».

Σχετικά άρθρα