Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καμπανάκι” από Ρώσο πρέσβη στην Αυστραλία: Οδηγούμαστε σε «ψυχρό πόλεμο»

“Καμπανάκι” από Ρώσο πρέσβη στην Αυστραλία: Οδηγούμαστε σε «ψυχρό πόλεμο»

Σε κατάσταση «ψυχρού πολέμου» οδηγούνται οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία, υποστηρίζει ο πρέσβης της χώρας στην Αυστραλία, μετά το μπαράζ των απελάσεων Ρώσων διπλωματών από ΗΠΑ, άλλες χώρες και ΝΑΤΟ λόγω της υπόθεσης με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ.

Το Λονδίνο έχει καταγγείλει ότι η επίθεση διατάχθηκε από τη Μόσχα και ότι χρησιμοποιήθηκε ένας νευροτοξικός παράγοντας που είχε αναπτυχθεί από τους σοβιετικούς, το Ναβιτσόκ.

Συμπαρατασσόμενες με τη Βρετανία τουλάχιστον 24 χώρες και το NATO προχώρησαν στην απέλαση 140 και πλέον Ρώσων διπλωματών.

Ο Γκριγκόρι Λόγκβινοφ, πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Καμπέρα, υποστήριξε ότι δυτικές χώρες συνωμοτούν για να δυσφημίσουν τη Ρωσία, κάτι που κατ’ αυτόν ξεκίνησε αφότου η χώρα του άρχισε να ασκεί πιο ανεξάρτητη πολιτική, μετά τη δεκαετία του 1990.

«Αν η Δύση συνεχίσει να ακολουθεί αυτή τη γραμμή, φοβάμαι ότι θα βρεθούμε βαθιά σε ψυχροπολεμική κατάσταση», προειδοποίησε.

Τα δύο «στελέχη της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας» που ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απελάσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν είναι πράκτορες της υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά «διπλωμάτες καριέρας» κι η δραστηριότητά τους ήταν «απόλυτα νόμιμη» στη χώρα που τους φιλοξενούσε, συμπλήρωσε.

«Ποιος έχει δει τους Σκριπάλ μετά τη φερόμενη δηλητηρίασή τους;» αναρωτήθηκε. «Ποιος έχει δει κάποια αυθεντική ιατρική γνωμάτευση, πέρα από τις δηλώσεις πολιτικών πως δηλητηριάστηκαν με κάποιο υποτιθέμενο νευροτοξικό παράγοντα;» σημείωσε ο Ρώσος πρέσβης, που επισήμανε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος η Ρωσία να ασχολείται με τον πρώην διπλό πράκτορα.

Ο Σκριπάλ «καταδικάστηκε, εξέτισε την ποινή του, ήταν ελεύθερος. Δεν ενδιαφέρει τη Ρωσία πλέον».

Σχετικά άρθρα