Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μια ημέρα μετά τη Βάρνα ο Ερντογάν άρχισε πάλι τα ίδια – «Δεν υποχωρούμε από την Ανατολική Μεσόγειο»

Μια ημέρα μετά τη Βάρνα ο Ερντογάν άρχισε πάλι τα ίδια – «Δεν υποχωρούμε από την Ανατολική Μεσόγειο»

Η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τη θέση της για τις ενεργειακές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, διεμήνυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις προτροπές της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Αγκυρα για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μία ημέρα μετά την συνάντηση της Βάρνας ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ενωση για μεροληπτική στάση στο θέμα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που θα βρεθεί στην περιοχή, στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Μιλώντας εν πτήσει κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τη Βάρνα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τόσο οι κάτοικοι του βορρά όσο και οι κάτοικοι του νότου -οπως χαρακτήρισε τις ελεύθερες περιοχές και τα κατεχόμενα- στην Κύπρο πρέπει να αποτελούν ισότιμους εταίρους.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι το πρόβλημα του Ελληνοκυπριακού τομέα, όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι ότι θεωρεί πως μπορεί να προχωρεί σε γεωτρήσεις με όποια εταιρεία.

Κάλεσε επίσης τις ηγεσίες του “νότου” και του “βορρά” να συναντηθούν και να αποφασίσουν από κοινού σε ποιες εταιρείες θα παραχωρήσουν άδεια για εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου.

Σχετικά άρθρα