Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Bρετανός υφυπουργός: Άθλιο σκουλήκι ο Ασάνζ – Tι του απάντησε ο ιδρυτής του WikiLeaks

Bρετανός υφυπουργός: Άθλιο σκουλήκι ο Ασάνζ – Tι του απάντησε ο ιδρυτής του WikiLeaks
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για WikiLeaks, Άλαν Ντάνκαν, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισημερινός, Τζούλιαν Ασάνζ,

Άθλιο σκουλήκι” χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Άλαν Ντάνκαν τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, καλώντας τον να φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνου, όπου ζει εδώ και σχεδόν έξι χρόνια, και να παραδοθεί στη βρετανική δικαιοσύνη.

Ο Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για βιασμό, τις οποίες αρνείται μέχρι και σήμερα. Η υπόθεση αυτή μπήκε στο αρχείο από τις σουηδικές αρχές πέρσι τον Μάιο, αλλά ο Ασάνζ εξακολουθεί να κινδυνεύει με σύλληψη από τη βρετανική αστυνομία επειδή είχε το 2012 είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, τους οποίους παραβίασε όταν ζήτησε άσυλο στην πρεσβεία.

“Είναι πολύ λυπηρό που ο Τζούλιαν Ασάνζ παραμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού” είπε ο Ντάνκαν όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό στη διάρκεια συνεδρίασης με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική, στη Βουλή των Κοινοτήτων. “Ήρθε ο καιρός αυτό το άθλιο σκουλήκι να βγει από την πρεσβεία και να παραδοθεί στη βρετανική δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.

Τι του απάντησε ο Ασάνζ μέσω Twitter:

Ως πολιτικός κρατούμενος που κρατείται χωρίς κατηγορία επί 8 χρόνια, παραβιάζοντας δύο αποφάσεις του ΟΗΕ, υποθέτω ότι πρέπει να είμαι «άθλιος», αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό στο είσαι “μικρός” άνθρωπος αν και είμαι μάλλον ψηλός. Και καλύτερα να είσαι «σκουλήκι”, υγιές δημιούργημα που αναζωογονεί το έδαφος, από το να είσαι φίδι.

Σχετικά άρθρα