Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΝΑΤΟ απέλασε επτά Ρώσους διπλωμάτες

Το ΝΑΤΟ απέλασε επτά Ρώσους διπλωμάτες

Το ΝΑΤΟ απέλασε επτά διπλωμάτες από την αποστολή της Ρωσίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, στον απόηχο της επίθεσης με τη νευροπαραλυτική ουσία εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ.

Επιπλέον, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι θα μειώσει τον μέγιστο αριθμό της ρωσικής αποστολής στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο στα 20 μέλη από 30.

«Στέλνουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στη Ρωσία ότι υπάρχει κόστος» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Mία απέλαση από την Ιρλανδία

Η Ιρλανδία θα απελάσει έναν Ρώσο διπλωμάτη ως απάντηση στην επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα στην Αγγλία, για την οποία η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Μόσχα, δήλωσε την Τρίτη ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι ενώ η Βουλγαρία ανακοίνωσε πως ανακαλεί τον πρεσβευτή της από τη Ρωσία για να συζητήσει μαζί του το ζήτημα αυτό.

Κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, οι ΗΠΑ και άλλοι ανακοίνωσαν χθες σχέδια να απελάσουν περισσότερους από 100 ρώσους διπλωμάτες σε αντίποινα για την επίθεση εναντίον ενός ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου και της κόρης του στις 4 Απριλίου. Η Μόσχα αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη.

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Κόβενι αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε πως «το υπουργείο Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον ενημέρωσε ότι η διαπίστευση ενός μέλους του προσωπικού του με διπλωματικό καθεστώς θα τερματισθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις».

Σχετικά άρθρα