Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν έκανε τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ανάμεσα σε Γιούνκερ και Τουσκ

Ο Ερντογάν έκανε τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ανάμεσα σε Γιούνκερ και Τουσκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ντόναλντ Τουσκ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου στη Βάρνα ο Γιούνκερ προσπάθησε να δείξει στον Ερντογάν πώς να κάνει «αλυσίδα» («άλυσο») με τα χέρια, ένδειξη συμφιλίωσης και αδελφοσύνης, δίχως να το καταφέρει, αφού ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είχε καμία διάθεση να συμμετάσχει σε τέτοια «μασονικά» και με αμηχανία αντιστάθηκε.

Στη συνέχεια χαιρέτησε τους δημοσιογράφους -δίχως να τον πάρουν «χαμπάρι» Γιούνκερ και Τουσκ- με το τον χαιρετισμό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τη «ραμπιά».

Ο χαιρετισμός «ραμπιά», με τα τέσσερα δάκτυλα όρθια και τον αντίχειρα κλεισμένο, πρόκειται για μία συνθηματική κίνηση που έχει υιοθετηθεί από πολλές ισλαμιστικές ομάδες και η πατρότητα της ανήκει στους οπαδούς του ανατραπέντος Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ενός εκ των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Είναι ένας χαιρετισμός που ξεκίνησαν να τον χρησιμοποιούν πρώτοι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο.

Το χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά οι οπαδοί του Μόρσι και μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ραμπιάτουλ Αντεβιγέ του Καΐρου, όταν τον Ιούλιο του 2013 ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου ανετράπη από το στρατό και σώθηκε η Αίγυπτος από τον θεοκρατικό μεσαίωνα.

Βεβαίως για τους γνωρίζοντες η «άλυσος» της Τεκτονικής Αδελφότητας των πλατωνικών ιδεών και του διαφωτισμού, και η «ραμπιά» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας των θεοκρατών, είναι δύο συστήματα σε ευθεία σύγκρουση μεταξύ τους και όποιος νομίζει ότι αυτά μπορούν να συνυπάρξουν μάλλον είναι ανίδεος στα «βασικά».

Δείτε και το χαρακτηριστικό βίντεο:

Σχετικά άρθρα