Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διόδια «φωτιά» στην «Εθνική Οδό του Αλβανικού Έθνους» που πάει από Αλβανία στο Κόσοβο

Διόδια «φωτιά» στην «Εθνική Οδό του Αλβανικού Έθνους» που πάει από Αλβανία στο Κόσοβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Διόδια, Εθνική Οδός, Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο,

Από τις 15 Απριλίου οι οδηγοί που ταξιδεύουν στον αυτοκινητόδρομο ΔυρραχίουΚούκες, που συνδέει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο, ο οποίος έχει λάβει το όνομα «Εθνική Οδός του Αλβανικού Έθνους», θα πρέπει να πληρώνουν για πρώτη φορά διόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Ενέργειας της Αλβανίας.

Οι τεχνικές δοκιμές που άρχισαν την Κυριακή θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες.

Μετά το πέρας των δοκιμών, κάθε οδηγός που διασχίζει την εθνική οδό θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο ποσό που αντιστοιχεί σε 5 ευρώ.

Η είδηση προκάλεσε ανησυχίες για το αυξανόμενο κόστος στους κατοίκους της περιοχής, μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, αλλά και για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στους τουρίστες από το Κόσοβο, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου όλων των αλλοδαπών που επισκέπτονται την Αλβανία.

Η αντιπολίτευση έσπευσε να ανακοινώσει οτι όταν έρθει στην εξουσία, θα άρει το μέτρο αυτό.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουν κλιμακούμενες διαμαρτυρίες καθώς, όπως λένε, δεν μπορούν να πληρώνουν 10 ευρώ μόνο για να πάνε στην πρωτεύουσα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παράπλευρα της εθνικής οδού υποστηρίζουν ότι τα διόδια θα αυξήσουν το κόστος μεταφοράς των προϊόντων τους, ειδικά εξαιτίας του υψηλού φόρου στα φορτηγά και στα ρυμουλκούμενα.

Ωστόσο, οι αλβανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση διοδίων είναι απαραίτητη, καθώς θα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου.

Σχετικά άρθρα