Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Λεντριάν μετά την συνάντηση με τον Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα

Τι είπε ο Λεντριάν μετά την συνάντηση με τον Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα

Την Ιερουσαλήμ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη θα επισκεφθεί το φθινόπωρο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ζαν-Ιβ Λεντριάν, διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη «να συνταχθεί με οποιαδήποτε αξιόπιστη πρωτοβουλία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Επίσης ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ προγραμματίζει κι αυτός να επισκεφθεί στα τέλη Μαΐου το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Εκτιμούμε ότι η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους και για να καταλήξουμε σε αυτή, υπάρχει μόνο ένας δρόμος, αυτός της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στα μέρη με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε ο Λεντριάν έπειτα από συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς χθες Δευτέρα στη Ραμάλα.

Επίσης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ αλ Μάλικι σημείωσε ότι «η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και της Παλαιστίνης θα γίνει όταν έρθει η ώρα, στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας».

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν η Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, να αποτελέσει την πρωτεύουσα του μελλοντικά ανεξάρτητου κράτους που οραματίζονται.

Ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν τόνισε στη συνέντευξη πως η κλιμάκωση και η «επιτάχυνση του εποικισμού» είναι μια εξέλιξη που «θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη» και πρόσθεσε ότι το Παρίσι θεωρεί πως η ανθρωπιστική κατάσταση γίνεται «όλο και πιο ανησυχητική» για τους Παλαιστίνιους.

«Το φθινόπωρο, ο πρόεδρος Μακρόν θα κάνει επίσης μια επίσκεψη εδώ, για να επαναβεβαιώσει στο ανώτατο επίπεδο την δέσμευση της Γαλλίας να υπηρετήσει την ειρήνη και να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστίνιων», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα