Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες

Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Βρετανία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλκομ Τέρνμπουλ, Πράκτορες, Σεργκέι Σκριπάλ,

Στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών προχωρά η Αυστραλία αντιδρώντας στην επίθεση κατά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στη Μεγάλη Βρετανία για την οποία η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα απελάσουν 60 Ρώσους διπλωμάτες, μετά τις παρόμοιες αποφάσεις που έλαβαν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ηνωμένο Βασίλειο και για να τιμωρήσουν το Κρεμλίνο, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.

«Μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους συμμάχους και εταίρους της, η Αυστραλία αναλαμβάνει δράση σε αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι», ανέφερε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

«Δύο Ρώσοι διπλωμάτες που έχουν αναγνωριστεί ως στελέχη των υπηρεσιών κατασκοπείας θα απελαθούν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας διότι επιδόθηκαν σε ενέργειες οι οποίες δεν συμμορφώνονταν προς την ιδιότητά τους με βάση τις Συμβάσεις της Βιέννης», συμπλήρωσε ο Τέρνμπουλ.

Σχετικά άρθρα