Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ινδία θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου – Τι έδειξε έρευνα

Η Ινδία θα γίνει η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου – Τι έδειξε έρευνα
Διαβάστε σχετικά για Ινδία, Κίνα, ΟΗΕ,

Η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα κατά τις επόμενες δεκαετίες και να καταστεί η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου έως το 2100, με πάνω 1,5 δισεκατομμύρια ψυχές, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε ο ΟΗΕ.

Επί του παρόντος, με βάση την απογραφή του 2016, ο πληθυσμός της Ινδίας ανέρχεται σε 1,324 δισεκατομμύρια, ελάχιστα πίσω από την Κίνα (1,379 δισεκατομμύρια πολίτες).

Έως το 2060, σύμφωνα με την έρευνα, ο πληθυσμός της Ινδίας αναμένεται να έχει φθάσει τα 1,67 δισεκατομμύρια, για να συρρικνωθεί τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.

Εντύπωση προκαλεί η αναμενόμενη μεγάλη συρρίκνωση στον κινεζικό πληθυσμό, πάνω από 370 εκατομμύρια, ο οποίος θα ανέρχεται σε λίγο πάνω από 1 δισεκατομμύρια πολίτες το 2100.

Σε ό,τι αφορά στον παγκόσμιο πληθυσμό, αναμένεται να διογκωθεί σε πάνω από 11 δισεκατομμύρια, τα επόμενα 80 χρόνια.Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες σήμερα είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα, θα δουν τον πληθυσμό της να αυξάνεται από 326 εκατομμύρια σήμερα σε περίπου 447 εκατομμύρια μέχρι το 2100.

Ωστόσο, θα υποχωρήσουν στην τέταρτη θέση πίσω από τη Νιγηρία!Ο πληθυσμός για το έθνος της Δυτικής Αφρικής αναμένεται να αυξηθεί, από περίπου 195 εκατομμύρια ανθρώπους σήμερα, σε πάνω από 800 εκατομμύρια μέχρι το 2010, νούμερο παρόμοιο με ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρώπης (743 εκατομμύρια)!

Επίσης, ορισμένα αφρικανικά έθνη, όπως η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Τανζανία, η Αιθιοπία και η Ουγκάντα, θα βιώσουν ταχεία ανάπτυξη από σήμερα έως το 2100.
Παρεμπιπτόντως, ο πληθυσμός της Ευρώπης θα μειωθεί κατά περίπου 90 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα…

Σχετικά άρθρα