Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν τον γλιτώνουμε τον ψυχρό πόλεμο: Την απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ διέταξε ο Τραμπ

Δεν τον γλιτώνουμε τον ψυχρό πόλεμο: Την απέλαση 60 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ διέταξε ο Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία, Σεργκέι Σκριπάλ,

Να απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες, σε αλληλεγγύη προς το Ηνωμένο Βασίλειο για την υπόθεση της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος αποφάσισε η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αριθμός των Ρώσων διπλωματών οι οποίοι θα απελαθούν από το αμερικανικό έδαφος είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο των συναδέλφων τους που έχουν ήδη απελαθεί από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε ακόμη το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σιατλ.

Λίγο νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung είχε αποκαλύψει ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η απέλαση από τη Γερμανία τεσσάρων Ρώσων διπλωματών, σε ένδειξη αλληλεγγύης του Βερολίνου προς το Λονδίνο.

Ανάλογα μέτρα εκτιμάται ότι θα λάβουν συνολικά 10 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοπόρα εκείνα της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, που θεωρούν ότι θεωρούν τη Ρωσία απειλή για την εθνική τους ακεραιότητα.

Σχετικά άρθρα