Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος

Ερντογάν: Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο στόχος για πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αλλάξει, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν τη σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Η Τουρκία θα ζητήσει από την Ε.Ε. να άρει όλα τα εμπόδια προς την ένταξη, πρόσθεσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, αλλά και του κυβερνώντος, ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Είπε ακόμη ότι στη Βάρνα θα συζητήσει αυτό που η Τουρκία θεωρεί ως αποτυχία της Ε.Ε. να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της για βοήθεια προς την Άγκυρα σε ό,τι αφορά τους Σύρους πρόσφυγες που ζουν σε τουρκικό έδαφος.

Επισήμως η Τουρκία παραμένει υποψήφια για ένταξη στο μπλοκ των 28 χωρών (οι οποίες θα γίνουν 27 τον Μάρτιο του 2019, όταν θα αποχωρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο), ωστόσο οι διαπραγματεύσεις έχουν πρακτικά παγώσει εδώ και χρόνια.

Επόμενος στόχος το PKK στο Ιράκ

Ο Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών Χακάν Φιντάν θα συναντηθεί εντός της Δευτέρας με Ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση.

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» σε περίπτωση αποτυχίας της ιρακινής επιχείρησης.

Σχετικά άρθρα