Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερολίνο για Πουτζδεμόν: Δεν φταίμε εμείς, υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Βερολίνο για Πουτζδεμόν: Δεν φταίμε εμείς, υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ισπανία, Κάρλες Πουτζδεμόν, Καταλονία,

Η σύλληψη του τέως τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν έγινε στη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και η τύχη του θα καθοριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης της Γερμανίας.

Ο Πουτζδεμόν συνελήφθη την Κυριακή, αμέσως μόλις πέρασε τα σύνορα της Δανίας με τη Γερμανία, στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο του Σλέσβιχ- Χόλσταϊν.

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το γιατί οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχει βρεθεί ο Καταλανός τέως ηγέτης δεν τον είχαν συλλάβει μέχρι σήμερα.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι πλέον η τύχη του τέως επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης θα κριθεί από τα δικαστήρια του γερμανικού κρατιδίου στο οποίο κρατείται.

Πρόσθεσε ότι η Ισπανία είναι κράτος δικαίου και ότι η καταλανική κρίση μπορεί να λυθεί μόνον στο πλαίσιο του ισπανικού νομοθετικού πλαισίου.

Από τα τέλη Οκτωβρίου του 2017, ο Κ. Πουτζντεμόν ζούσε αυτοεξόριστος στο Βέλγιο, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του από τις ισπανικές αρχές, οι οποίες τον διώκουν για απόπειρα απόσχισης μέρους της ισπανικής επικράτειας.

Στις 27 Οκτωβρίου, το τοπικό Κοινοβούλιο της Καταλονίας είχε κηρύξει την ισπανική αυτή επαρχία «ανεξάρτητη Δημοκρατία», σε μια κίνηση που οδήγησε στην άρση της αυτονομίας της, με απόφαση της ισπανικής Γερουσίας.

Σχετικά άρθρα